Szolgáltatásaink

Hegyalja több évszázados múltra visszatekintő fürdőkultúrájának újjáélesztését szolgálja a szecessziós stílusban épült Szerencsi Fürdő & Wellnessház, amely egy rekonstrukciót követően 2007 decemberében nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. A volt községi fürdő idén 100 éves, impozáns épületében a modern kor wellness-szolgáltatásai foglalnak helyet, mint a fürdőmedence, a jacuzzi, a finn-szauna, az infraszauna, a gőzkabin, és a sókamra. Az aktív pihenés kedvelői a fallabdapályán frissülhetnek fel, valamint aerobic, pilates és tae-bo edzéseinken vehetnek részt. A szépülni vágyók fodrász és manikűrös szolgáltatásait vehetik igénybe, vagy szoláriumunkban barnulhatnak.
Nyitva tartás:

Hétfő-Csütörtök 10-21 h
Péntek-Vasárnap 10-22 h

Az egykori szabadtéri strand helyén újjáépített és fedett, 15 méter hosszú és másfél méter mély medence a fürdőzés mellett úszásra is kiválóan alkalmas.
A medence vizének hőmérséklete: 28-30°C. A napozóterasszal és korszerű uszodatechnikával ellátott létesítmény télen-nyáron egyaránt használható.

Ugyancsak az épület welness-részlegében üzemel a nyolcszemélyes pezsgőfürdő, programozható élményrésszel, amely frissítő, keringésjavító hatásával segíti a szervezet regenerálódását. Vízhőfok: 33 - 37 °C.

Olyan helyiség, melynek falai kristálysó téglákkal van kirakva. Benne egy ionizátor kristálysó oldatot párologtat el, ezáltal a levegő sós, tökéletesen por- és ingermentes, antiallergén és antibakteriális hatású lesz. A körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató rezgést biztosít, a légtérbe porlasztott sórészecskék pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre. A sókamra levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, megerősíti a tiidőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat. Továbbá: a só gyulladáscsökkentő hatással van az izületi gyulladásokra és a bőrproblémákra, semlegesítő és kiegyenlítő hatású, így pozitívan hat a vérnyomás problémákra, alvászavarokra, a vesére, az idegrendszerre, a hormon háztartásra, a vér méregtelenítésére, az öregedési folyamatok lelassítására. A sókristály rendező erejéből fakadóan a hyperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkennek, illetve megszűnnek a koncentrációs- és alvászavarok. A sókamra páratartalma 45% körül mozog, hőmérséklete 23-27 C fokos. A kezelés ideje: 30-50 perc. Ha nincs lehetőségiink rendszeresen alkalmazni, ajánlott
egy 10-12 kezelésből álló kúrát venni, majd azt évente kétszer megismételni.

Különösen ajánlott az alkalmazása a következő esetekben:
- asztma, nehézlégzés, krónikus bronchitis, akut és idült hörghurut, mukoviscidozis, nátha, arcüreg gyulladás, allergiás eredetű légzőszervi problémák során. Dohányosoknak különösen ajánlott!
- bőrbetegség, pattanásos bőr, atópiás dermatózis, pikkelysömör, bőrfertőzések esetén. Nagyon ajánlott allergiás eredetű bőrbetegség esetén.
- stressz ellen (a só negatív ionokat tartalmaz, ami nyugtatja az idegeket, oldja a feszültséget, hozzásegít a mély, pihentető alváshoz).

 

A magas páratartalmú gőzkabin előnye, hogy az alacsony hőmérséklet miatt kevésbé terheli meg a szívet. A helyiség levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedőknek, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat.
Hőmérséklet:     47°C (+-2 °C)
Páratartalom:     85 %

- Attól fiiggően, hogy milyen aromaolaj kerül belégzésre, lehet relaxáló vagy éppen frissítő hatású. Ha valakinek túl magas hőfokot jelent a szauna, relaxálhat a gőzfürdő vizes ködfelhői között.
- Kíméletesen izzaszt, erről itt legfőképpen a magas páratartalom gondoskodik.
- A szervezet vérkeringése fokozódik, a légutak hurutos állapota csökken, az izomzat görcse enyhül, a bőr pórusai tisztulnak, a faggyúmirigyek kiválasztó működése fokozódik.
- Első alkalmakkor csak rövidebb ideig 10-15 percig célszerű a gőzfürdőben tartózkodni.
- A gőzkamra használata után hideg fürdő és mintegy 1 órás pihenés jó levezető hatású.

A pilates, tae-bo és step-aerobic foglalkozások átmenetileg szünetelnek.

Napjainkban a szépségszolgáltatások természetes kiegészítője a korszerű eszközökkel felszerelt szolárium. Ez a berendezés vitathatatlanul jótékony hatású a téli depresszió a zsíros bőr, a pattanások ellen.
Álló szolárium: 4 perc 320 Ft

Az infrakabinokban a sugarak - gyógyító hatásuk mellett - a levegő közvetítése nélkül melegítik fel az emberi testet. A mindössze 60-70 Celsius-fokos hőmérséklet ellenére az izzadás mértéke intenzív, és ezáltal több káros anyag távozik a testből.

A létesítményben kialakított fallabda-pálya az egyre népszerűbb sportág szerelmesinek kínál mozgáslehetőséget. A sportág egyesíti az intenzív mozgást a versenyzés izgalmával. Ütő és labda bérelhető.

A finn szauna kedvező hatása a váltófürdőn alapszik. Rendszeres használata megnöveli a szervezet kórokozókkal szembeni ellenálló képességét, edzi az érrendszert.

A hűvös vízű merülőmedence elsősorban a szaunákat és a gőzkabint használóknak biztosít lehetőséget a felforrósodott test gyors lehűtésére.

Bejelentkezés: Bíró Zsuzsanna 70/330-9155

Nyitva tartás:
Előzetes időpont egyeztetés után


 

A Szerencsi Fürdő és Wellnessház fürdőtere - nyitvatartási időn kívül - zártkörű rendezvények megtartására az alábbi bérleti díjak mellett vehető igénybe:

- 25 főig 75.000 Ft /alkalom
- 26-50 fő között 100.000 Ft /alkalom
- 51-75 fő között 150.000 Ft /alkalom

A bérleti díj az áfát tartalmazza.