Gőzkabin

Hőfok: 47 +- 2 Celsius. Páratartalom: 85%.
Automata illatadagolás.

Wellness illatos gőzfürdővel

A gőzfürdők története egészen az ókori görögök idejében kezdődött, majd a rómaiak is átvették a méregtelenítés eme kellemes formáját. A törököknél a gőzfürdő, – vagy ahogy ők nevezik, a Hamam – törökfürdő néven került be a szóhasználatunkba. Európában való elterjedésüket először olyan technikai problémák akadályozták, mint a gőz hőmérsékletének szabályozása és a magas beruházási költségek. Napjainkra azonban a gőzgenerátorok technikai fejlődése lehetővé tette, hogy gőzfürdő szinte bárhol létesülhet, így a modern wellness létesítmények szolgáltatásai között ma már ez a lehetőség is a rendelkezésére áll.


A Szerencsi Fürdő és Wellnessházban magas páratartalmú, aromaterápiás gőzkabin fogadja a vendégeket. A mozaikcsempével kirakott, aromás illóolajokkal illatosított kabinba 42 Celsius fokos gőz áramlik, melynek előnye, hogy a viszonylag alacsony hőmérséklet miatt kevésbé terheli meg a szívet, mint a szaunázás. Hatása a meleg vízpárán keresztül jut el szervezetünkbe. A helyiség levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedőknek, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat. A kíméletes izzasztásról a 85 százalékos páratartalom gondoskodik.Használatával a szervezet vérkeringése fokozódik, a légutak hurutos állapota csökken, az izomzat görcse enyhül, a bőr pórusai tisztulnak, a faggyúmirigyek kiválasztó működése fokozódik. Első alkalommal csak rövidebb ideig, 10-15 percig célszerű a gőzfürdőben tartózkodni, a kamra használata után pedig frissítő hideg fürdő és mintegy egyórás levezető pihenés javasolt. 

A szolgáltatásról további információ kérhető személyesen, a Szerencsi Fürdő és Wellnessház recepcióján, vagy telefonon, a 47/560-250-es számon.

Cím

3900 Szerencs, Rákóczi út 94.

Telefon

+36 47/560-250
+36 20/430-3333

E-mail

szerencsifurdo@szerencs.hu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram