Sókamra

2 személyes kabin.
Hőmérséklet: 25 +- 2 Celsius. Páratartalom: 45%
A sótéglákhoz nyúlni tilos!

A sókamra jótékony hatásai

A párolgó só gyógyító hatással van a szervezetre, főként a légúti és légzőszervi betegségekre, valamint a bőr és ízületi problémákra. Napjainkban a sókamrák tervezése, építése és alkalmazása azon a felismerésen alapul, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal ritkábban szenvedtek légúti betegségekben. A sókamra használata széles körben elterjedt a wellness centrumokban, mivel alkalmazásával a sóbarlangok és a sós tengeri levegő, gyógyító, szépítő és ellazító erejét élvezhetjük. Egyfajta gyógyító terápiának számít, mivel méregtelenítő hatása az egész szervezet tisztulását eredményezi, és a belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.


A sókamra mindenkinek ajánlott, hisz akár már fél éves kórtól használható. Jótékony hatást fejt ki az egész szervezetre, gyógyítja a légúti megbetegedéseket, valamint segít a betegségek megelőzésében, ami által fokozódik a teherbíró képesség és az állóképesség is egyaránt.


A Szerencsi Fürdő és Wellnessházban található mesterségesen kialakított sókamra 70-80%-os páratartalmú helység, amiben telített sóoldat párolog. A sókamrában a párolgó sótartalom kétféle hatást fejt ki. Egyrészt puhítja a bőrt, másrészt belélegzés útján gyulladáscsökkentő hatása is közismert.

Rendszeres használatával tisztítja a tüdőt és a hörgőket, de látványosabb javulás az asztmás és az allergiában szenvedő betegeknél is megfigyelhető. Mindezek mellett a légúti betegségekben szenvedőknél fejti ki jótékony hatását. Mivel a városi szennyeződés, a porral járó munkavégzés, az aktív és passzív dohányzás mind-mind károsítja egészségünket, ezért nem csak akkor lehet szükségünk só-kúrára, amikor már betegek vagyunk. Mint mindenben, a megelőző kúrákkal is sokat tehetünk egészségünkért!

Cím

3900 Szerencs, Rákóczi út 94.

Telefon

+36 47/560-250
+36 20/430-3333

E-mail

szerencsifurdo@szerencs.hu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram